2013. július 11., csütörtök

Lakatos Levente - Bomlás

Lakatos Levente - Bomlás
Oldalszám: 440
Kiadás éve: 2013 
Kiadó: Ulpius-ház

Egy több szálon futó sztori, amely egy írónő és egy elmebeteg férfi prostituált kegyetlen kapcsolatát mutatja be, valamint egy gyilkosság, ami felbolygatja egy nyomozónő és egy kriminálpszichológus mindennapjait is. Nyomozás, gyilkosságok, románcok kialakulása és az elengedhetetlen erotika. Mehet rá a tizennyolcas karika! 

Nem fogok kertelni, kerek-perc megmondom, hogy tetszett! Sőt, imádtam. Lakatos Leventéről hallottam korábban is, a Barbibébi című regényét olvastam, és teljesen ráhangolódtam az író stílusára. Tudtam azonban, hogy a Bomlás egészen más tészta lesz, mint a Barbibébi. A fülszöveg rögvest felkeltette az érdeklődésemet, és bár a könyv hemzseg a 18+ jelenetektől, tipikus tinédzser lányhoz híven én sem tartom be a korhatárt.

 Lakatos Levente --->
A történet egy húsz éves körüli nőről, Szilviáról szól, aki elválni készül a férjétől. Rábukkan egy pályázatra, amit amatőr íróknak szántak. A fejében megszületik az elképzelés, miszerint kapcsolatba lép egy férfival, Kedves Flóriánnal, aki mások szerint elképzelhetetlen dolgokat tud nyújtani a nőknek. Nem is sejti, hogy egy hátborzongató, perverz világba csöppent.
Szilvia szemszögében durva és erotikus történéseket tálalt az író. A nő megismeri    Flóriánt, a bizarr férfi prostituáltat. Szilviának fogalma sincs, mit gondoljon róla, egyik pillanatban undorodik tőle, aztán sóvárogva kívánja. Flórián pedig... szerintem valahol mélyen szerette Szilviát, még akkor is, ha sokszor brutálisan bánt vele.
Eközben persze adott egy E/3-mas személy is, amelyben nyomon követhetjük Kedves Flórián gyilkosa utáni nyomozását. Hárman állnak a középpontban, dr. Lengyel Dávid, a belső démonaival küzdő kriminálpszichológus, aki két karakán, energikus nőt kap maga mellé, a nyomozónő Laurát, és a régebbről ismert Dórát. Ők próbálják kideríteni, mi minden áll az ügy mögött, de újabb és újabb nem várt fordulatokba ütköznek.
Remek döntés az, hogy az olvasó több szálon keresztül, különböző időben bogarászhatja végig a regényt. Szilvia nézőpontjában kapunk bőven perverz részleteket, erotikus jeleneteket. Aztán ott van az E/3-ban zajló nyomozás, ami szintén elképesztően jól lett megírva. A fejemet fogva ingáztam a szereplők között, hogy vajon ki vetemedhetett ilyen fajta gyilkosságra, de Levente olyan ügyesen csavart, majd bogozott mindent, hogy kiváltotta belőlem az izgulást. A szereplők egymással való kapcsolata, a folyamatos, görcsös nyomozás, vegyítve Szilvia és Flórián történetével. Olyannyira belegabalyodunk, hogy már tippünk sincs, ki lehet a gyilkos. A vége tartogat egy meglepetést, ami komolyan elgondolkodtat.
A borító kétségtelenül illik a témához, sötét, szuper ábrázolás, bíbor betűkkel. Nem is lehetett volna szebb!
A fogalmazás egyszerűen zseniális, Leventének igazán van stílusa, és ez is közrejátszott abban, hogy a sztori olyan legyen, amilyen.
Ez a krimi úszik a rejtélyekben, a váratlanul ért arcul csapásokban és a kialakuló érzelmekben. Tisztában voltam vele, hogy jó, de nem hittem benne, hogy ennyire tetszeni fog.

Történet: Imádom!

Fogalmazás: Tökéletes!

Borító: Nagyon tetszik.

Szereplők: Mind-mind nagyon mások, és ahogy az az erotikus thillerben lenni szokott, adott egy pszichopata is.

Kedvenc szereplő: Laura

Ami megragadott: Az, hogy briliáns krimit magyar szereplőkkel, Magyarországon játszódva is lehet írni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése