2013. augusztus 27., kedd

Mark Cotta Vaz: New Moon - Újhold kulisszatitkok

Mark Cotta Vaz: New Moon - Újhold kulisszatitkok
Oldalszám: 142
Kiadás éve: 2009
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Marczali Ferenc

Fedezd fel ennek a gazdagon illusztrált, nélkülözhetetlen filmkalauznak a segítségével, hogyan készült a New Moon című film! Színes fotók a sztárokról, a helyszínekről és a díszletekről! Megtudhatod, hogyan keltette életre a filmvásznon Stephenie Meyer varázslatos világát az Academy Díjra jelölt rendező, Chris Weitz.
Mark Cotta Vaz, a neves szerző, korábban soha nem látott képek, exkluzív interjúk és személyes sztorik segítségével avatja be az olvasót a filmkészítés legbensőségesebb kulisszatitkaiba.

Az első rész után hamar hozzájutottam az Újholdhoz, és ennek nagyon örültem. Ha muszáj választani a filmek közül, nekem a New Moon a kedvencem, talán a depresszív, borús, szomorú világa miatt. Hát, az illusztrált kalauz szerint nem volt egyszerű elkészíteni a filmet. Élvezet volt betekintést nyerhetni ide, hogy mennyi kihíváson mentek keresztül, mennyi minden változott a forgatásokon. A New Moon-ban a vérfarkas témára is nagy hangsúlyt fektetnek, és ebből rögtön az következik, hogy beindul egy finom, de annál gyűlölködőbb rivalizálás.
A szerelmi háromszög nem itt teljesedett ki, hanem az Eclipse-ben, szóval lehetne azt mondani, hogy a New Moon Belláról és Jacobról szólt, de ez nem pontosan így van, hiszen Edward ott volt a lánnyal, ha az éppen valami vakmerőségre készült. Én az egész film alatt Charlie-t sajnáltam a legjobban, olyan kétségbeesett tekintettel viseli az őrült lányát, hogy az ő élete is csupa nehézség. De komolyan, a fáradt és meggyötört arcáról remekül le lehet olvasni, hogy a pokolba kívánja a rengeteg szarakodást. Nem értem... ebben a könyvben úgy írnak Kristen Stewartól, mintha valami eget rengetően szuper színész volna, pedig nem az, és ezzel eléggé elcsesződött a film. A könyv a szívemhez nőtt, de sajnos a film nem volt képes átadni a kellő hatást. De akkor miért mondom azt, hogy filmben ez a legjobb?
Nos, a többihez képest nem tűnik olyan borzalmasnak... és azt meg kell hagyni, hogy vannak tehetséges színészek is. Billy Burke, aki Charlie szerepét alakítja, Michael Sheen, aki pedig a Volturi fővezérét, Arót... Az a színész brillírozik!
Ismerem a Volturi történelmét, és azt gondolom, abból kéne egy filmet forgatni, mert az tele lenne izgalmakkal és fordulatokkal. A Volturi klán teljes felépülésének hosszú, de élvezhető sztorija van. Na mindegy, helyettük van nekünk egy szerelmi háromszögünk, ezt kell szeretni. :P

Magáról a kalauzról annyit, hogy baromira elszórakoztatott az olvasása, megtudhattam, hogyan csinálták azokat a fura, kutyaszerű, hatalmas farkasokat és hogyan teremtettek egy New Moon világot. Nem ígérem, hogy hamar beszerzem az Eclipse-es kiadványt, de megpróbálom.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése