2014. június 28., szombat

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: Bane krónikák 5. 6.

Cassandra Clare, Maureen Johnson - A Dumort Hotel tündöklése
Oldalszám: 56
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Kamper Gergely

Manhattenben járunk, az 1920-as években. Magnus Bane a jazzkorszak csillogó fővárosának elitjével cimborál. A halhatatlan boszorkánymester igyekszik minél többet kihozni a húszas évek forgatagából. Aktívan részt vesz New York társasági életében, és éli lüktető, jazztől hangos világát. Mindeközben felépül a csillogó Dumort Hotel, amely a legújabb gyöngyszemnek ígérkezik Magnus miliőjében. Csakhogy talán mégsem minden az, aminek látszik...

Az Ötödik könyvben Magnusnak van egy bárja, ahová ha véletlenül betévednek a zsaruk, gyorsan átváltoztatja valami békésebb környezetű hellyé. :D Itt ismerkedik össze Alfie-val, a kissé depressziós mondénnal, aki sejti, hogy Magnus nem hétköznapi ember. 
A borító csodálatos! *.* A novellának ez a része igazán érdekes, izgalmas, jó volt követni a kisebb fordulatokat. A vége kérdéseket vet fel az olvasóban, és kíváncsi vagyok, annak a bizonyos női karakternek lesz-e még szerepe a későbbi Bane krónikákban.Több új karakter is lézeng az Ötödik könyvben, és időnként nehéz követni, kire fektettek nagyobb hangsúlyt, sokszor ide-oda ugrálunk az események között. Sajnos emiatt van egy apró negatívuma a novellának, de egyébként nagyon tetszett.
Idézet a könyvből (forrás: Moly):
"- Akkor ki vagy valójában? 
-Valaki, aki nem akarja, hogy kiugorj az ablakon. A többi részletkérdés."

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan - Raphael Santiago megmentése
Oldalszám: 56
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Kamper Gergely

Eltűnt Raphael Santiago, egy manhatteni kamasz. Magnus Bane-nek feltétlenül meg kell találnia, mielőtt túl késő lenne. Az 1950-es évek New Yorkjában egy kétségbeesett anya felfogadja Magnust, hogy kutassa fel eltűnt fiát, Raphaelt. De még ha elő is kerül, vajon meg lehet menteni a fiút?

Egyszerűen fantasztikus volt ez a rész, akárcsak Az éjféli örökös! Imádom Raphaelt, A végzet ereklyéiben mindig is csíptem a rejtélyes, bajkeverő vámpírt, mert sejtettem, hogy valami különös múlttal rendelkezhet. Magnus pedig… nos, alig lehet róla bármit is mondani. A 16. oldal alján volt egy nagyon remélem, hogy nem utalás a Mennyei tűz városában esetleges bekövetkezésekre. Amikor ráeszméltem, hogy mit jelenthet Magnusnak ez a gondolata, irtózatosan kibuktam. Imádkozom, hogy ne legyen igaz a feltételezésem!
Miért rajongok Magnusért? 1. Humoros. 2. Szívdöglesztő. 3. Törődő, gondoskodó. Minden megvan benne, amit szeretni lehet, kellőképpen rejtélyes, intelligens, kedélyperzselő. Örülök, hogy a novellákban megmutatkozhatnak a tulajdonságai!
Idézetek a könyvből (forrás: Moly):
"Tündérekhez menj, ha vámpírokról akarsz pletykálni, vérfarkasokhoz, ha tündérekről akarsz pletykálni, a vérfarkasokról viszont ne pletykálj senkivel, mert le akarják majd harapni az arcod. Ez volt Magnus mottója."

A vészjósló idézet a 16. oldalon: "Magnus reménykedett benne, hogy ha egy napon ő maga is annyira megőrül, hogy még a levegőt is megmérgezi maga körül, és csak árt mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül, lesz valaki, aki szereti annyira, hogy leállítsa. Aki akár meg is öli, ha odáig fajul a dolog."

"Az jutott eszébe, hogy ha egyszer megszabadul Raphaeltől, kerít egy macskát. És annak a macskának minden évben születésnapi bulit rendez majd."


"– Soha nem kötődöm a nephilimekhez! – tiltakozott Magnus.
Ragnor köhögni kezdett, és két köhögés közepette mintha azt a szót bökte volna ki, hogy „Herondale.”
– Vagyis – szólt Magnus – szinte soha."


"– Szerintem máris elég erős vagy – mondta Magnus. – És elképesztő az önfegyelmed. Gondolj bele, milyen sikeresen elnyomod magadban az irántam érzett rajongásodat is."

Történet: Vicces, és ösztönösen arra ösztökél, hogy növekedjen a rajongásom Magnus iránt! :)

Fogalmazás: Változatlanul nagyon szeretem!

Borító: Mindkettő remekül sikerült, a színvilág és a rajta lévő tárgyak tökéletesek!

Kedvenc karakter: Magnus, Raphael

Ami megragadott: Ragnor és Raphael csipkelődése Magnushoz, valamint maga Magnus. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése