2014. június 24., kedd

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen
Oldalszám: 404
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Sándor Alexandra

A történetet E/1-ben meséli el Sky, aki kamaszokhoz nem teljesen passzoló környezetben él. Nevelőanyjával közvetlen, barátságos kapcsolatot ápol, és megbíznak egymásban. Különlegessé teszi a dolgot az, hogy elzárják magukat a modern technika világától, se számítógép, se mobiltelefon, de még tévé sem jöhet szóba otthonukban. 
Sky életének egy részét legjobb barátnője, Six határozza meg. Mindig megtalálják a közös hangot, a fiúkkal való viszonyuk is hasonló. Habár Skynak komolyabb helyzetei is voltak fiúkkal, sosem mutatott hajlandóságot arra, hogy bármelyikkel is lefeküdjön. A csókolózást szereti, mert elzsibbasztja, és olyankor nem érez semmit. 
Mire elérkezik a végzős év, Sky úgy dönt, beiratkozna a középiskolába, csakhogy Six éppen akkor utazik el. Ez jelentősen megnehezíti a beilleszkedést. Szerencsére összehozza a sors egy kedves mormon sráccal, Breckinnel, aki meleg. A többiek megvetik a lányt, folyamatosan "leribancozzák", ám Sky intelligensebb, mint ők, és nem foglalkozik velük hosszú távon. Hamarosan találkozik egy sráccal, Dean Holderrel, akit a vezetéknevén szólítanak. Kölcsönöz érdeklődés és vonzalom lobban fel kettejük közt, de a múltjukat "beszennyező" titkokkal kell szembenézniük ahhoz, hogy a továbbiakban minden oké legyen. 

A regény két ember egymásra leléséről szól, akik nem is sejtik, hogy a múltuk nagyban befolyásolja az együttlétüket. Lassan ugrál egy esemény a másik után, először a prológus fogadja az olvasót, amely már az események középpontjában játszódik. Két hónappal korábbra nyúlunk vissza a prológustól, amikor a történet elkezdődik. Az írónő megismerteti velünk Skyt és az ő laza hétköznapjait. Később robban a fejezetekbe Holder, aki iránt Sky máshogy érez, mint az előzőeknél.
Holderről az a pletyka kering, hogy javítóintézetben ült, ugyanis elég keményen megvert egy meleg srácot. Sky szeretné megtudni, mi folyik körülötte, miközben Holder képes őt úgy felzaklatni, ahogy még senkinek sem sikerült. A fiúnak van egy Hopeless feliratú tetoválása, és az olvasó nem is gyanítja, hogy milyen jelentőséggel bír ez. A két főszereplő ráébred: az életük mögött figyeli őket az a bizonyos családi háttér. Az a mindeddig homályos családi háttér.

Sky számomra remek főhősnő, a kezdetek kezdetén az ő jégkirálynő életébe csöppenünk. Évek óta sosem sírt, a csókolózás semmilyen ütősebb érzelmi hatást nem gyakorol rá. Erősnek akar látszani, azonban a cselekmény bonyolódásával a gyengeségeivel is harcolni kényszerül. Tulajdonképpen Holder az, aki megtöri a jégszívet, aki áthatol a pajzson, és a körülményektől függve hol kíméletesen, hol kíméletlenül állítja Skyt a gyengeségei elé.

Nos, ha már Holdernél tartunk, megpróbálok róla is írni. :) Nem tipikus álomsrác, Sky és ő tökéletesen kiegészítik egymást. Nehéz róluk külön-külön nyilatkozni, az egészet együtt élik meg. Romantikus, forró jelenetekben nincs hiány, a csókmentes vacsorájuk óriási élménnyel gazdagított, és nagyon emlékezetes marad! Folyamatosan intenzív szenvedély parázslik köztük, de ugye a fülszöveg is említi a korlátokat. A múltjuk az elejétől a végéig egy akadály, amit csak közösen gördíthetnek el.

Az olvasó eleinte azt hinné, azért csak közösen, mert annyira összeillő páros, de nemcsak ezért, nyomósabb oka is van. Sajnos nem fejthetem ki, hiszen spoiler lenne, azt viszont elárulom, hogy a feje tetejére áll náluk a világ, ennek ellenére mégis megálljt parancsolnak a komplikációknak, megoldják együtt.
Nos, csak ajánlani tudom mindenkinek! Magával ránt, nem ereszt el, megmosolyogtat, felhevít, elragad. Olvasás alatt többször ordibáltam a könyvvel, és tágra nyílt szemekkel reagáltam arra, hogy mivel kínozza a szereplőket a szerző. Döbbenetesen jó történet! A cselekmény végig olyannyira felcsigázza az olvasó érdeklődését, hogy lehetetlen lerakni, csak úgy faltam az oldalakat. Minden egyes fejezet tartogatott számomra valamit, amit imádtam!
Ami még inkább növelte a lelkesedésemet, hogy akadtak flashback-ek is. Szeretem, ha visszatekintünk a szereplők múltjába, mert fokozza a hangulatot. 
Nagyon nagy élmény volt a történet az első oldaltól az utolsóig!

Történet: Pörgős, titokzatos, két ember múltját és jelenét boncolgatja és helyezi előtérbe a kapcsolatukat.

Fogalmazás: Gyönyörű stílusa van a szerzőnek!

Borító: Tökéletes! Az eleje és a hátulja is mágnásként vonzza a szemeket! *-*

Kedvenc karakter: Sky, Holder

Ami megragadott: A sosem lankadó izgalom és a csókmentes vacsora. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése