2014. június 19., csütörtök

Janet Evanovich - A szingli fejvadász 2.

Janet Evanovich - A szingli fejvadász 2.
Oldalszám: 350
Kiadás éve: 2007
Kiadó: Ulpius-ház
Fordította: Csáki Judit

Stephanie Plum, az ügyetlen, mégis ezer százalékig szeretetreméltó fejvadászunk új feladata, hogy elkapja Kenny Mancusót, a gyilkost, aki Joe Morelli unokatestvére. A feladat végrehajtásában sok ismeretlen tényező közrejátszik, és ha ez nem lenne elég, ellopott koporsók ügye kerül terítékre. Ahogy Stephanie minél inkább beleássa magát Morellivel és a lelkes nagymamájával, Mazur nagyival, rémisztő fenyegetések befolyásolják a haladást a nyomozásban.
A folyamatos munka kiválóan teszi lehetővé, hogy Stephanie fenntartsa az emberi kapcsolatokat. Nem fél kikérdezni senkit, akkor sem, ha Kenny Mancuso régi barátja is az illető.
A családjára mindig időt szakít, ott van Rex, a hörcsög, aki bizonyára érdeklődve lesi a gazdája kapkodását. Anyja a munkáját kifogásolja, apja pedig időnként nagyokat hüledezik a körülöttük alakulgató káoszon. Aki viszont mindent visz a Plum famíliából, ő Mazur nagyi. A ravatalozási szertartások kötik le újabban a figyelmét, amelyeken általában kiveri a biztosítékot, aztán később Stephanie vele folytatja a nyomozást.
Ki ne felejtsem Joe Morellit, akivel a dühtől forró vagy szimplán csak a szenvedélytől forró jelenetek bonyolítják meg Stephanie napjait.

A szingli fejvadász-ban együttes erővel keveredik össze az izgalom és a humor, ez a pazar egyveleg pedig fantasztikus! :D Stephanie a feladatainál jó néhány nehézséggel találja szembe magát, de szerencsére Joe Morelli és Mazur nagyi mindig a segítségére sietnek! :DD Ahogy a fülszöveg írja, a szerző egy se veled-se nélküled kapcsolatot tálal, egyszer iszonyúan dühösek egymásra, máskor kettesben indulnak nyomozni. Eközben persze szikrázik köztük a levegő! :D
Nagyon tetszett, hogy Mazur nagyi többet szerepelt ebben a részben, ugyanis hatalmasakat tud az olvasó röhögni rajta! A ravatalozói szertartásokon mindenféle hülyeséget csinál, aztán később Stephanie akcióinak lesz részese. A lány aggódik érte, ugyanis az eszelős Kenny Mancuso veszéllyel fenyegeti Mazur nagyit. Én is izgultam mindkét „csajsziért” rendesen, amikor a végén fény derült a dolgokra.
Morelli és Stephanie bekerültek a kedvenc párosaim csoportjába! :D Kíváncsi vagyok, az ő viszonyuk hogyan halad előrébb, de annyira imádom mindkettőjüket, meg a viharos megnyilvánulásaikat a másik felé, hogy nem féltem őket! ;D

Történet: Az olvasó kalandokra és számtalan vicces pillanatra számíthat!

Fogalmazás: Könnyed, a szöveg gyorsan olvasható.

Borító: Imádom a zöldet, ráadásként pedig remekül tükrözi a könyv hangulatát.

Kedvenc karakter: Stephanie, Morelli, Mazur nagyi

Ami megragadott: Nos, Mazur nagyi aranyköpéseiből remélem, a következő részben is rengeteg lesz.

Egy kis plusz:

Olvastam, hogy film is készült belőle One for the Money címmel. Nem garantálom, hogy megnézem, a vélemények megosztóak róla, de néhány jó kis képre akadtam a szereplőkről. :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése