2014. június 6., péntek

Janet Evanovich - A szingli fejvadász

Janet Evanovich - A szingli fejvadász
Oldalszám: 300
Kiadás éve: 2008
Kiadó: Ulpius-ház
Fordította: Csáki Judit

Stephanie Plum közel harminc (kilóban sajnos távol), elvált, munkanélküli, kocsi nélküli, pasi nélküli. Mióta a fejébe vette, hogy beáll fejvadásznak, mindig történik vele valami. Hol kocsik robbannak körülötte, hol szatír tör rá, hol megskalpolnak valakit, és közben valahogy mintha minden Joe Morelli körül forogna. Aki hatévesen becsalta a garázsba, hogy vonatozzon vele, jó tíz év múlva pedig elvette a „csokis fánkját”. És ha mindez még nem lenne elég, ott az anyja, aki folyton újra akarja házasítani, meg persze Mazur nagyi, akinek mindenről három dolog jut az eszébe: a szex, a szex és a szex. Janet Evanovich krimifolyama a világ első számú szórakoztató női sorozata.

Anyukám olyan jóízűeket kacagott rajta, hogy kíváncsi lettem, milyen történet lehet. :) Nagyon szórakoztató és pörgős regényben merülhettem el, ahol egy belevaló és mulattató csaj a főszereplő. Miután Stephanie munkanélküli lesz, hirtelen mindenféle nyomozós hercehurcába csöppen az újdonsült állása végett. Egy ismerősét, Joe Morellit kell elkapnia, ez pedig a kapcsolatuk szempontjából ironikus, ugyanis nem valami felhőtlen közös múlttal rendelkeznek. :D Nem könnyű, hiszen Morellinek már a cinikus, őrjítő személyisége is bonyolítja az ügyet. Eközben összetűzésbe keveredik egy szadista, hírhedt bokszolóval, Benito Ramirezzel, aki élvezi, ha az emberek, de leginkább a nők szenvednek a kezei által. Stephanie élete gyökeresen megváltozik, az események táncolnak körülötte, de… ki táncoltatja őket valójában? Morelli, esetleg Ramirez?
Stephanie karaktere tette a könyvet elsősorban ennyire szerethetővé. A nő arra kényszerül, hogy több labdával zsonglőrködjön, és időnként leejt egy-egy eszközt. Tetszett, hogy a családjával is összeül, hogy megtárgyalják, mi újság. A nagymamája, Mazur nagyi elképesztő öregasszony, akinél a fejemet lehet fogni a röhögéstől. :D Állítólag a 2. részben még inkább „felperzseli a kedélyeket”, úgyhogy már alig várom! :D
Aztán ott van az új munkája, ami sok kutakodást, nyomozást igényel, ezzel együtt pedig veszélyes, nehéz és izgalmas helyzeteket eredményez. Na és ugye Morelli is folyamatosan megkeseríti a mindennapjait. xD A zuhanyzós incidens volt a kedvencem, döbbenten vihogtam, és azt is leszögeztem, hogy Morelli stílusa ugyan provokáló, de mégis igazán imponál. :DD Kettejüket imádom, mindig akad valamilyen vicces pillanatuk.
Ramirez nem normális, a karaktere viszont nagyot lendített a történeten! Felháborítja, hogy Stephanie-nak nem jön be az, ahogy a nőkkel bánik, ezért kezd a lányra fájni a foga. Ramirez menedzsere, Jimmy Alpha igyekszik visszafogni a fickót. Alpha empatikus, őszinte ember… aki nem hajlandó a rendőrök elé vinni pártfogoltját, mivel akkor ugrana a rengeteg pénz, amit Ramirez keres. Ebből következik némi komplikáció, és meglepetések is várnak az olvasóra! ;)
A regényben újabb és egyre érdekesebb fordulatok robognak, aki belevág, biztos nem unatkozik majd! Hamarosan kézhez kapom a második részt. Köszönöm az élményt! :)

Történet: Pörgős, humoros.

Fogalmazás: Gördülékeny, szórakoztató!

Borító: Nekem szimpi a rózsaszín háttérrel.

Kedvenc karakter: Stephanie, Morelli

Ami megragadott: A zuhanyzós incidens. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése