2014. június 11., szerda

Nancy Madore: Enchanted - Megigézve

Nancy Madore: Enchanted - Megigézve
Oldalszám: 246
Kiadás éve: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Gazdag Tímea

Engedd, hogy elragadjon egy semmi máshoz nem hasonlító fantáziavilág! Ahol a gyönyörű hercegkisasszonyt szerelmi hármasfogatra csábítja jóképű hercege és a megnyerő komorna… ahol egy rejtélyes úriember fiatal felesége érzékborzoló büntetésben részesül gátlástalan kíváncsisága miatt… ahol a naiv leány feleségül megy egy szörnyeteghez, akinek érzéki étvágya felébreszti bimbódzó vágyát…
Tizenhárom klasszikus mese egyedülálló és kifejezetten felnőtteknek szóló változatával Nancy Madore kíváncsivá tesz és felizgat. Az írónő csiklandozó, pezsgő erotikus antológiája garantálja, hogy késő éjszakáig fennmaradsz majd.
Ezután másképp látod majd a tündérmeséket.

Sokkal durvábbra számítottam, de szerencsére nem csalódtam. :) Nagyon régen kinéztem magamnak ezt a könyvet, az alapötlet megmozgatta a fantáziámat. :D
1. A Szépség és a Szörnyeteg: 5/5 – Mivel ők egyébként is kedvenc párosom a mesevilágban, tetszett a történetük. Eleinte kicsit furcsa volt, eltért a Disney változattól, de nem baj, mert sikerült elvonatkoztatnom ettől.
2. A Kékszakállú herceg vára: 4/5 – A szürke ötven árnyalata jutott róla eszembe valamivel igényesebb kidolgozásban. A herceg jelleme egyezett Christian Grey-evel, habár óvni próbálta a feleségét a tiltott szobától. :D A kínzás nekem még mindig picit durva, főleg hogy szegény feleséget mennyire megviselte, a vége viszont őszintén megmosolyogtatott. :')
3. A Macska és az Egér: 5/5 – Érdekes volt az elképzelés, aztán persze hamar a férfi és a nő képe ugrott elém. Ugyanakkor ez a novella a legdurvább.
4. Hamupipőke: 4/5 – A házaspár nagyon aranyos volt együtt. Könnyed történet.
5. Naptól Keletre, holdtól Nyugatra: 4,5/5 – Az egésznek a kezdete, majd a hangulata igazán megragadta a figyelmemet. :)
6. Aranyhaj és a három báró: 4/5 – Jókat kuncogtam Aranyhaj kíváncsiságán, miközben felderítette a három báró otthonát, utána meg pláne. :D
7. Tükröm, tükröm: 5/5 – Tanulságos történet, és örültem, hogy a herceg-inas milyen igazságosan viselkedik Hófehérkével, valamint a királynő iránti szerelme is tetszett. A királynő karakterfejlődése különösen sokat dobott a novellán!
8. Róka asszonyság: 4,5/5 – A két barátnő „csereberéje” vidám reakciókat váltott ki belőlem. :D Különleges sztori, amelynek szintén megvan a tanulsága! ;)
9. Hófehérke az erdőben: 5/5 – Bevallom, ez az egyik kedvenc novellám. Majdnem mindegyik közel került hozzám, de a törpék odaadó szeretete Hófehérke iránt mosolyt csalt az arcomra. Akkor is, ha heten voltak. :D
10. A császárnő új ruhája: 2,5/5 – Unalmas volt, nem tudta azt a kellemes hangulatot nyújtani, mint a többi. :/
11. A kis libapásztorlányka: 4/5 – Szokatlan történet, mégis nagyon tetszett. :)
12. A farkasbőrbe bújt bárány: 4/5 – Hmm. :D Meglehetősen eredeti!
13. A rút kiskacsa: 5/5 – Az előbbieknél komolyabb mondanivalót hord magával. Én mindig is úgy tartottam, foglalkozni kell a külsővel, hiszen ápoltabb megjelenéssel minden ember jobban érzi magát. Viszont azzal is egyetértek, hogy a szépség (gyakran) belülről fakad. :)
Ami számomra jóvá tette a könyvet, az a történetek hangulata, tanulságai. Az üzenete pedig az, hogy engedjük szabadjára a vágyainkat, álljunk a sarkunkra és legyünk bátrak a férfiakkal és a világgal szemben. :)

Történet: Mesék erotikusra turbózva.

Fogalmazás: Az írásmód felett sem siklott el a figyelmem, a fogalmazás szép és gördülékeny.

Borító:  A borító fantasztikus! *.*

Kedvenc karakter: Tükröm, tükröm királynő, Hófehérke és a törpék, a rút kiskacsa

Ami megragadott: Egyenesen a nők a célközönség, az ő lelkük nyílik meg előttünk. Ennek a hangulata vitte a pálmát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése