2014. június 10., kedd

Robin LaFevers - Gyilkos kegyelem

Robin LaFevers - Gyilkos kegyelem
Oldalszám: 488
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Maxim
Fordította: Bozai Ágota

A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait.
A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania. Ismae-nek itt meg kell tapasztalnia, hogy nincs felkészülve nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a szívét fenyegető új érzelmekre sem. Képes lesz elhárítani a hercegségre leselkedő veszélyt? Fel tudja deríteni az árulónak hitt Duval valódi szándékait? Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét?

Wow, hát… nem találok szavakat! :)
Már az első oldalon sikerült megdöbbentenie. Gyorsan leszögeztem magamban, hogy a tizenötödik századról lesz szó, ahová szerintem egyik napjainkban élő nő sem utazna szívesen vissza. Egész egyszerűen döbbenetes, hogy a nők akkoriban fabatkát sem értek! Lehettek okosak, szépek, tökéletesek, csupán egy kiegészítőként tekintettek rájuk a férfiak.
A történet elejétől a végéig fantasztikus! *.* A történelmet, az adott kort remekül ábrázolta az írónő, a regényének minden sorával tükrözte a hangulatot, azt az életmódot és életfelfogást, melyet az emberek képviseltek.
Ahogy Ismae tolmácsolásában körbekémlelünk a bretagne-i udvar falai közt, eleinte csak a látszatnak lehetünk tanúi. Később lassacskán lehull a lepel, és az információk sokféle irányból csepegnek. Fény derül Anne hercegnő és családja nehéz helyzetére, Duval és Ismae őt próbálják megóvni egy olyan házasságtól, amit a háta közepére se kíván. Izgalmas volt erről olvasni, velük együtt aggódhattam a hercegnőért, ugyanis akárcsak Ismae, én is megkedveltem. Nagyon fiatal, azt hiszem, 12-13 éves, de ennek ellenére káprázatosan bölcs, diplomatikus és intelligens.
Ismae-t azonnal a szívembe zártam, habár ilyen főhősnőhöz még nem volt szerencsém eddigi olvasmányaim során. Ő valójában egy mellékszereplő lenne a hercegnőt érintő mizériában, viszont a cselekedetei, a belső vívódásai és persze Duval jelentősen a középpontba helyezik. Hűséges, őszinte, bátor, példamutató lány, aki addig küzd a szeretteiért, míg azok nincsenek biztonságban.
Duval… <3 Titokzatos, kiszámíthatatlan, emberi, szenvedélyes… Tulajdonképpen Ismae férfikiadása. Ők ketten erős, merész párost alkotnak, és annyira összeillenek, annyira egy hullámhosszon vannak! A kapcsolatuk tégláit gyönyörűen építgette az írónő, közös végkifejletük rendkívül elégedett mosolyt csalt az arcomra! :)
A háttérben megbúvó titkok pedig fordulatokat csempésznek a fejezetekbe, az események soha nem állnak le! Hol a romantikus, hol az uralkodói oldalon kötöttünk ki. Élmény volt kicsit ebben a korszakban kószálni, pláne ilyen jól megírt szereplőkkel, helyszínekkel, eseményekkel! Ajánlom mindenkinek, aki kalandokért és feledhetetlen pillanatokért áhítozik, a Gyilkos kegyelem maximálisan nyújtja ezeket!

Történet: Fordulatokban és izgalmakban gazdag!

Fogalmazás: Gyönyörű.

Borító: Kifogástalan! *.*

Kedvenc karakter: Ismae, Duval, Anne hercegnő

Ami megragadott: A könyv hangulata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése