2014. június 21., szombat

Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása

Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása
Oldalszám: 342
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: AncsaT

Az Angelfall "árnyékok mögé rejtett szivárvány" történet számomra. Végig félelmetes, őrült titkok lapultak benne, melyek árnyékot vetettek rá, ugyanakkor rengeteg színt megmutathatott, hála az eseménydús fejezeteknek! 

Penryn Young éjjel-nappal tettre kész, hogy óvja a családját. Anyjának lelkét és elméjét démonok ostromolják, Paige, a kishúga pedig tolószékes, tehát mindkettőjükre Penryn vigyáz. A világ a veszélyek helyszíné vált, amióta az angyalok pusztítást végeztek rajta. Amikor Penryn szemtanúja lesz, miként metszik le egy angyaltársuk szárnyát, a csetepaté során Paige-t elrabolják. 
Penryn kétségbeesetten arra kényszerül, hogy kezelésbe vegye a sebesült angyalt, Rafit. Hogy mindketten megkapják, amire áhítoznak, együtt kell eljutniuk San Franciscóba, az angyalokhoz. Penryn nem kevés durva dolognak lesz részese, ám a húgáért bármilyen rizikót képes elcipelni a hátán.

A műfajra koncentrálva megkérdeztem magamtól, melyik műfajt képviseli tulajdonképpen a könyv? Az angyal faj egyértelműen a fantasyba sorolható, azonban itt poszt-apokaliptikus világban angyalok nyüzsögtek. Ők a gonoszok, akik rettegésben tartják az embereket, nekem mégis természetellenes módon emberinek tűntek. A szárnyaik és a kegyetlenségük azt a nem mindennapi uralkodó-politikus benyomást kölcsönzi nekik, de érzékelni lehet körülöttük a bizonytalanságot, mintha nem tudnának mit kezdeni a világgal, amelyet ők uralnak. Érdekes politikai válságot vázol az írónő, de egyelőre csak apró pontokkal, kevés gondolatjellel. Remélem, hogy a következő részben fény derül erre. (Milyen ironikus a fényt emlegetni, ha ilyen rémisztő, sötét angyalokról van szó. :D)

A történet, a világ kidolgozása, a feszült légkör fantasztikusra lett csiszolva! Engem teljes egészében magába szippantott, amikor nem olvastam, akkor sem engedett el. Szinte folyamatosan a cselekményen morfondíroztam, hogy vajon hogyan tovább, mi következik. Számtalan izgalom kerekedik, ahogy kialakul a kapcsolatteremtés Penryn és Rafi közt. Az út, melyen előre tartanak, mindkettőjük saját hasznához vezet, de szépen lassan rá kell döbbenniük, hogy sokat jelentenek egymásnak. A közös út minden szempontból rögös, gondolok itt az egymás iránt fonódó bizalomra, az akadályokra és a messzi célra.

Penryn rendkívül a szívemhez nőtt, imádtam, hogy ő meséli el a történetet. Merész, elszánt lány, aki nem hőköl hátra semmitől, harcol és ellenáll, ha kell. Példaértékű, hogy milyen bátran szembeszáll egy sereg angyallal, az egész világot elsöprő apokalipszissel, és melegben, hidegben, esőben, tűzön-vízen át küzd önmagáért és a szeretteiért. 
Rafival volt egy kis elégedetlenkedésem, ugyanis az ő karaktere inkább behúzódott az árnyékba, és nem igazán akarózott kibújni onnan. Mindenesetre remélem, hogy a következő részben többet szerepel. Titkok lengik körül, részben miatta is függővég az a függővég, amely ott harsog a könyv utolsó oldalain. Nehezen emésztettem meg, hogy ismét rághatom a körmömet, annyi kérdésem van. 

Történet: Imádtam ezt a történetet, a különleges világvége felépítését, a szerethető főkaraktereket, a mindvégig kiszámíthatatlan, meglepetések köntösébe csomagolt, izgalmas cselekményt.

Fogalmazás: Gyönyörű!

Borító: Nagyon hangulatos!

Kedvenc karakter: Penryn, Rafi, Du-Dam

Ami megragadott: Az, hogy "árnyékok mögé rejtett szivárvány". :) Rajongok ezért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése