2014. június 28., szombat

Tammara Webber: Easy - Egyszeregy

Tammara Webber: Easy - Egyszeregy
Oldalszám: 334
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Komáromy Rudolf

Egy lány, aki úgy gondolja, a bizalmat megtörik, az ígéreteket megszegik és a hűség csak illúzió. Egy fiú, aki úgy hiszi, az igazság relatív, a hazugság elkendőzi a kibírhatatlan fájdalmat és a bűntudat örök.
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált… Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól. Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen; csak együtt nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére. Vajon a találkozásuk megerősíti őket hitükben, vagy megcáfol mindent?

A könyvnek már a külseje is vonzóra sikeredett, a borító tökéletes, a fülszöveg pedig érdekes. A történet egy főiskolán játszódik, Jaqueline nemrég esett át egy szakításon, ami nagyon megviselte, elvégre majdnem három évig járt a fiúval, Kennedyvel.
Egyik este bulizni mennek, és Jaqueline egyedül indul haza. Buck, a fősuli népszerű sráca megtámadja, kis híján megerőszakolja, ám hirtelen megjelenik Lucas, akivel addig nem is ismerték egymást. Megmenti Jaqueline-t, a későbbiekben pedig le sem tagadhatják, hogy ez az akció valamilyen új viszony irányába vezeti őket.
Az írónő a főiskolában zajló eseményeket kombinálta Jaqueline és Lucas kapcsolatával, valamint a nemi erőszak témával. Fontos része a cselekménynek, hogy Jaqueline-nak be kell pótolnia az elmaradását közgazdaságtanból. Szerencsére a tanára együtt érzőnek és segítőkésznek bizonyul, neki köszönhetően a lány e-mailben értekezik a korrepetitorával, Landonnal. Kölcsönös szimpátia alakul ki, noha sosem találkoztak.
Ott van még Lucas, aki számomra túlságosan titokzatos volt. Az ominózus eset után többször összefutnak, majd amikor kettesben maradnak, Lucas lerajzolja Jaqueline-t. Hiába lehet hamar a szívünkbe zárni, az én szememet szúrták volna a kérdések. Oké, az olvasó gyorsan észreveszi, hogy valami nem stimmel, próbáljuk nem elvárni a főszereplő csajtól ugyanezt, de ha én Jaqueline helyében lettem volna, ki nem hagytam volna a "mesélj magadról" eszmecserét. :D

Nem véletlenül ért el a könyv ekkora rajongást, valóban nagyon jó történet. A mondanivalója igazán tanulságos, eleve a nők biztonságát, érzéseit helyezi előtérbe. 
Jaqueline nem férkőzött a kedvenc női karaktereim közé. Eleve nem értem, miért hagyta, hogy Kennedy befolyásolja a továbbtanulás eldöntésében. A lánynak valójában nem ezen a főiskolán van a helye, csak azért jött ide, hogy Kennedyvel maradhasson. De ettől eltekintettem, akkor is, ha szerintem nem így kellett volna megírni. Menjünk tovább! Sajnos a sztori haladásával sem nyerte el, hogy kedveljem. A főiskolán Buck hamar elterjesztette a hamis pletykát Jacqueline-ról, a tetejébe Lucas is foglalkoztatta a lányt, aztán Kennedy is rászállt. Addig folyamatosan nyavalygott miatta, igyekezett elkerülni, és egyszer csak mégis közel  engedte magához. Én az ilyen srácokkal, mint Kennedy, az életben nem állnék szóba, pláne miután szánalmas okból dobott.
Lucas a sokoldalú tehetség ebben a regényben. :D Gyanús, hogy különböző munkákban is részt vesz, a külseje rögtön egy tipikus bűvkörbe vonja a nőket. Ekkor még nem is sejtenénk, milyen lelkivilágot takargat az imádnivaló külseje mögött.

Erin végig rokonszenves volt, tetszett, hogy kitartóan támogatja Jaqueline-t, és fütyül a körülöttük keringő ócska pletykákra. 

Az üzenet, miszerint hogyan óvakodjunk az erőszaktól, hogyan védekezzünk ellene, és hogyan nézzünk szembe vele, tette számomra jóvá a könyvet. Örülök, hogy nagy hangsúlyt helyezett erre Tammara, mert enélkül nem hinném, hogy tetszett volna. 

Történet: A nemi erőszak téma van előtérben olyan módon, hogy imádja a közönség: fősuli, fiúk, aranyos szerelmi szál.

Fogalmazás: Gratulálok az írónőnek és a fordítónak is, igényes, szerethető a stílus.

Borító: PERFECT! *o*

Kedvenc karakter: Lucas, Erin

Ami megragadott: Az üzenete, na és ugye Lucas megspékelte a történetet valami ellenállhatatlannal is. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése