2014. augusztus 17., vasárnap

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek 3. - A hercegnő

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek 3. - A hercegnő
Oldalszám: 552
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Kamper Gergely

Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét. Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Willt életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Branwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében. Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?


A részletes fülszöveg sokat elmond a cselekményről, így nekem nincs más dolgom, csak leírni az érzéseimet, ami a befejező kötetek esetében mindig nehéz. A fejezetek eleje gyönyörű versekkel kezdődött, azokat szeretném megemlíteni, ugyanis kellőképpen megadták a hangulatot az olvasáshoz.
A történet haladásától azt kaptam, amit vártam. Pörgő események, lendületes humor, akciódús jelenetek, valamint a szerelmi háromszög lezárulása. 

Néhány szó a karakterektől:
Tessa nagyon a szívemhez nőtt, az ilyen kedves könyvmoly nőszemélyeket általában megkedvelem minden bölcsességükkel és lépésükkel. Főleg a befejezést olvasva éreztem át a helyzetét, vele együtt elszorult a szívem, lepergett előttem az életének folydogálása, ezért egy kis üresség keletkezett bennem, de boldog is voltam.
Will... alig találok szavakat most, hogy körülötte járnak a gondolataim. Félig hozta a szokásos kiismerhetetlen formáját, félig azonban rá lehetett tapintani arra az oldalára, ami lebontotta az őt körülölelő falakat. Imádom őt!
Jemről se egyszerű összefüggően beszélni, számtalan megpróbáltatás elé állította őt is az írónő. Írhatnék most olyan titokzatosságokat, hogy "soha ne hagyjon el titeket a remény", de mivel nem az Éhezők viadalában vagyunk, csak annyit mondok: köszönöm! Örülök, hogy megismerhettem ezt a csupaszív, őszinte fiatalembert!
Csatlakozott egy új karakter, mégpedig Will húga, Cecily, aki a makacsságával, szenvedélyességével és a mások iránti törődésével hasonlított a bátyjára. Kedvenc szereplő lett, elképesztően tetszettek a gondolatai! Bírom a testvéreket a regényekben, ez vonatkozik Gideon és Gabriel Lightwoodra, pláne Gabrielre! :D Hatalmasakat röhögtem egyébként azon, hogy Magnus milyen hanyagsággal kezeli a Lightwoodokat, itt ugye fogalma sem volt, pont egy ilyet szán neki a jövő. :D
A mellékszereplők, Charlotte, Henry, Sophie megint csak mosolyt csaltak az arcomra, nem lehet nem szeretni őket! Külön dicséret Cassie-nek, amiért mindig odafigyel rájuk, és kapunk belőlük is egy szeletet, legalább annyira izgalmasat és élvezeteset, mint a főkarakterekből!
Mortmain sajnos kissé átlagos gonosz, számomra túlságosan is közömbös volt. Nem is jelent meg állandóan, csupán a végén hozott egy durranást, máskülönben hiányzott belőle az a szenvedély, amit a gonoszoknál érzek. Talán csak én gondolom így, rá vagyok kattanva a bad guy-okra, tőlük mindig valami mélyebbet várok. xD

Tökéletes befejező kötet! Ne keseredjen el senki, halkan megsúgom, hogy Cassie a Will-Tessa és a Jem-Tessa rajongóknak is remekül oldotta meg a szerelmi háromszög kérdést. Ajánlom mindenkinek a Pokoli szerkezetek trilógiát, nem fognak csalódni, ha belekezdenek!

Történet: Szívszorító, esemény- és érzelemdús!

Fogalmazás: Része van abban, hogy ennyire magával sodort a cselekmény, nem is kicsi!

Borító: Nagyon szép! :)

Kedvenc karakter: Will, Jem, Cecily, Tessa, Magnus, Gabriel, Gideon, Charlotte, Henry, Sophie

Ami megragadott: Az egész! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése