2014. augusztus 3., vasárnap

Jessica Park: Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig

Jessica Park: Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig
Oldalszám: 382
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Komáromy Zsófia

Julie Seagle most költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait. Miután volt némi kavarodás az új házzal, és Julie az utcán köt ki, édesanyja régi barátnőjének a fia, Matthew Watkins siet a segítségére. A lány ideiglenesen a Watkins család otthonát veszi igénybe szállás gyanánt, de hamarosan kiszagolja, hogy ebben a családban furcsaságok történnek.
A szülőkkel elsőre nincs semmi probléma, később azonban észrevesszük, hogy alig tartózkodnak odahaza, a legkisebb gyerekükre is a fiuk vigyáz helyettük. 
Matt visszahúzódó, egy kockafej, akinek vág az esze, mint a penge, mégsem hajlandó soha kikapcsolódni. Mindig a számítógépe előtt üldögél, vagy a húgát, Celeste-et felügyeli.
Celeste-nek, a tizenhárom éves kislánynak beilleszkedési problémái vannak, egyáltalán nem tinédzserekhez méltóan kezeli a kamaszodást. Nincsenek barátai, sokkal érettebb a koránál, de valahogy képtelen a társainak világához igazodni. Az iskolán kívül mindenhová magával cipel egy embernagyságú kartonbábut, Fotó Finnt, aki a másik bátyját testesíti meg.
Finn Watkins nincs a családjával, folyamatosan utazik és tudományos célokra fecsérli azt az időt is, melyet esetleg otthon tölthetne. Julie-val felveszik a kapcsolatot az interneten, azonnal megtalálják a közös hangot, és egyre intenzívebb viszony szövődik a két fiatal közt.
Julie szeretné megtudni, Celeste miért ilyen különc, miért ragaszkodik annyira Fotó Finnhez, hiszen ha a kislánynak sikerülne elszakadnia furcsa szokásaitól, nemcsak rajta segíthetne, de Matt helyzetét is megkönnyítené.

A Watkins família zárkózottsága egyre több kérdést vetett fel bennem. Hihetetlen a folyamat, ahogy Julie megismeri őket és ők is Julie-t, a család és a lány története különleges módon egymásba fonódik.
A kapcsolatokból leginkább a Celeste-Julie, valamint a Matt-Julie szálakat lehetne kiemelni. Ott van Finn is, de róla spoilermentesen nehéz írni, tehát aki kíváncsi rá, mindenképpen olvassa figyelmesen a könyvet! 
Az olvasó hamar azonosul Julie-val, aki kicsit más, mint az előző regények által ismert női karakterek. Nagyon közvetlen, barátságos, őszinte és nyílt természetű ember, a tulajdonságai alapján rögtön megkedveljük. Ő oldja fel a családot egy régi trauma okozta sokkból. Celeste-et próbálja elvezetni a kamaszok hétköznapjai, gondolatai irányába, ennek érdekében új ruhákat vásárol neki, megcsinálja a frizuráját, sokat társalog vele, de valamit nem ért: miért hurcolja magával Celeste mindenhová Fotó Finnt? Julie Matt-nél puhatolózik, hátha lesz eredménye, a srác viszont ódzkodik a válaszadástól.
Celeste, a tizenhárom éves, különc kamaszlány olyan a történet során, akár egy virág, amely csak most készül kitárni szirmait. Csodálatra méltóan okos, ugyanakkor elképesztően színes egyéniség, akit nagyon a szívembe zártam.
És végül Matt, Celeste bátyja, a Watkins szülők fiúgyermeke. Fogalmam se volt a közepéig, hogy mit érzek iránta, de elérte nálam azt, hogy azon ritka alkalmakkor, amikor képes vagyok letenni a könyvet, körülötte forogjanak a gondolataim. Rejtélyes srác, a szándékai kifürkészhetetlenek, emiatt pedig a kapcsolata Julie-val is egészen különleges.

Julie Finn-be szerelmes, mégis egy iszonyúan erős kötelék fűzi össze Matt-tet és őt. Számtalan jelenet alátámasztja ezt a tényt, ha olvasunk a sorok között is! Meghallgatják a másikat, törődnek egymással. És mielőtt bekövetkezett volna a fordulat, kiderült volna a titok, én már sejtettem, micsoda Matt valódi szerepe a történetben. Imádom a srácot! <3

Olvassátok el! Nem egy átlagos regény, annál ezerszer mélyebb titkot őriz! Olvassátok!

Történet: Gyönyörűen felépített, néha pörgős, néha nyugodt, romantikus hangulatú.

Fogalmazás: Fiatalos, üdítő.

Borító: Még soha nem láttam olyan borítót, ahol a címet ennyire fantasztikusan hangsúlyozzák ki. Egyszerűen tökéletes!

Kedvenc karakter: Matt, Julie, Celeste

Ami megragadott: Matt...  Ő a történet lelke, nagyon élveztem a közös jeleneteit Julie-val, és tetszett, hogy így szereti a húgát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése