2014. augusztus 1., péntek

Kiera Cass: The Selection Stories - Párválasztó Történetek

Kiera Cass: The Selection Stories - Párválasztó Történetek
Oldalszám: 256
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Gabo
Fordította: Gázsity Mila

Tartalom:
A herceg
A palotaőr
Kérdezz-felelek Kiera Cass-szal
A kiválasztott lányok: A Párválasztóban résztvevők teljes listája
Mi tesz valakit Egyessé? - A kasztok listája
America Singer családfája, America háttere
Aspen Leger családfája, Aspen családi háttere
Maxon Schreave családfája, Maxon családi háttere
A Párválasztó: a hivatalos lejátszási lista
Az Elit: a hivatalos lejátszási lista

A kiegészítő kötetben sok érdekes információt találunk, amelyekkel bővülnek a Párválasztós ismereteink. Mindeddig csak America szemszögén keresztül olvashattunk Aspenről és Maxonról, itt viszont a két fiú saját gondolataiba nyerhetünk betekintést. A tartalom szerintem nagyon ígéretes, aki megkaparintja ezt a kis könyvecskét, élményekkel teli kikapcsolódás lesz lapozgatni!

A herceg
Maxon szemszögéből íródott ez a néhány fejezet, ráadásul a Párválasztó beindulása előtt kezdődik. A mi hercegünk bizonytalan, kérdések hemzsegnek a fejében, hiszen amíg a nézők számára egy szórakoztató játék a Párválasztó, Maxonnak komoly vívódás. A szülei hasznosnak minősülő tanácsokkal látják el, Amberly királyné igyekszik lelkileg támogatni, Clarkson király azonban mit sem változik a szemünkben, ugyanaz a kemény, jégszívű uralkodó, mint a trilógiában.  
Nem titok, hogy Maxon szoros baráti kapcsolatot ápolt a Francia király lányával, akit Dapne-nak hívnak. De mi van akkor, ha Dapne többet vár Maxontól?
Később eljutunk a versenyző lányok beköltözéséhez, részesei lehetünk Maxon és America első találkozásának, a lányokkal való eszmecserének. Élvezet Maxon gondolatai közt kalandozni, hogy miként vélekedett egy adott szituációról, és hogyan élte meg.

A palotaőr
Ez már Az Elit időszakában kezdődik. Aspen története valamivel hosszabb, mint Maxoné, ezért is sikerült olvasás közben újra megkedvelnem a srácot. Folyamatosan kiemelte, mennyire szereti Americát, minden cselekedetéből lerítt, hogy az ő érdekeit szolgálja. A palota cselédeinek szerény hétköznapjai is feltárulnak, üdítő volt Aspen fejezeteit olvasni!

Amit a két fiúnál észreveszünk, az Celeste jelenléte. Most sem húzódik vissza a csaj, Maxonnal és Aspennel is akad olyan incidense, ami nálam újabb okot adott arra, hogy szimpatizáljak vele. :D

Kérdezz-felelek Kiera Cass-szal
Szeretem azt is, ha az írónő nem a cselekményről mesél, hanem arról, hogyan született meg tulajdonképpen a trilógia, milyen akadályokat kellett leküzdeni a regény megírása alatt. A kérdések mind találóak, és Kiera válaszait hatalmas mosollyal olvastam végig. :)

A kasztok listája, valamint a családi hátterek is érdekfeszítőek, végső lezárásként pedig megkapjuk a Párválasztó és Az Elit fejezeteihez dukáló zenelistát. Egész jó ízlése van Kiera-nak. :D

Összességében nagyon-nagyon tetszett ez a rövidke kiegészítő kötet, amit ajánlok rajongóknak és a kicsit közömbösebb olvasóközönségnek egyaránt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése